Ny padelspiller - hvad har du brug for?

I modsætning til andre sportsgrene, der involverer en bold – så er Padeltennis et spil, der er relativt nemt at komme i gang med.

Det er ikke så hurtigt et spil som badminton og squash, og det er meget nemmere at begynde på end klassisk tennis.

I padel kan man begynde lidt forsigtigt og man får som nybegynder relativt hurtig nogle gode spiloplevelser. Det er nok præcis det, der er årsagen til at padel er blevet så populært. Når man så er kommet godt i gang kan man siden udvikle sig videre og bygge flere teknikker på.

 

Padelbanen

Vi begynder med de ydre rammer – banen. Den skal selvfølgelig opfylde mål og krav til underlaget. Undgå “blik-haller” uden isolering, de er ofte for kolde eller for varme. De fleste foretrækker lækre forhold i omklædningen og mange vil også sætte pris på mulighed for socialt samvær efter kampen.

 

Et godt begynderbat

Som nybegynder anbefaler vi, at du bruger et begynderbat. Læs vores anbefaling til valg af det rigtige bat her. Scroll til bunden af produktfeede, her finder du en detaljeret beskrivelse af padelbat og hvilke typer du skal gå efter når du er ny padelspiller.


Tøj til Padel

Tøjet må gerne elastisk og sidde tæt – dog uden at være for stramt. Korte ærmer, korte bukser og korte skørter, er det, der ses mest. Du kan klæde dig diskret eller du kan give den fuld gas med “pang-farver”. Her er der ret vide rammer.


Sko til Padel

Her er det først og fremmest vigtigt, at de sko du bruger passer og sidder godt. Løbesko skal du helt undgå, for det er den direkte vej til skader. En klassisk tennissko kan bruges som begynder, men man bevæger sig noget anderledes i Padel, så du får hurtigt brug for et par rigtige padelsko.

I en padelkamp bevæger man sig også vandret som i tennis. Men ud over det hopper du mere og du drejer dig mere rundt. Midten og den forreste del af skoens sålen bør derfor være fleksibel.

Padelsko fås med forskellige bredder. I en padelkamp har du mange sidelæns bevægelser så skoen skal passe 100% til breden af din fod. Prøv flere forskellige mærker før du bestemmer dig.

Undersålen på skoen er din kontakt til til banen. Sålens mønster og materiale er afgørende for, at du får en friktion, der er helt rigtig i forhold til banes overflade. Sålens materiale må ikke være så blødt, at du “hænger fast” og ikke så hård, at du glider.
Sålen på en padelsko har ofte et ensartet og tæt Zig-zag mønster over hele fladen.


Bolde

Selvom de ligner, så er boldene vi spiller med ikke tennisbolde. En padelbold har et lavere tryk end en tennisbold, hvilket får den til at hoppe mindre. Det giver mening, fordi en padel-bane er mindre end en tennisbane, og derfor bør en padelbold også være langsommere. Bolden består af en gummi-skal og bør være hvid eller gul.